ATI autósiskola a vezetés iskolája Óbudán a Szentendrei út 34 szám alatt.....Ügyfélfogadás ideje: H-Cs:9-17....Telefon/Fax:368-6299, 430-0909.......Mobil: 06-20-253-3055

Hogyan válasszon

Hogyan válasszunk, olcsó és mégis megbízható autósiskolát!


A hazai gépjárművezető-képzésben az utolsó 15 évben elég nagy változások történtek. A sok autósiskola, vagy annál is több kínálja szolgáltatásait a piacon.
Csak példaképpen: ma Budapesten több mint 170 autósiskola van.

Írásunkkal szeretnénk segíteni az autósiskola kiválasztásában, hisz minden iskola más és másképpen igyekszik szolgáltatásait ajánlani.


Nézzük mi az, amit minden autósiskolának kötelezően előírnak ahhoz, hogy gépjárművezető-képzést folytathasson:
Ügyfél fogadó
Tanterem
Jármű - hogy csak a legfontosabbakat említsük
Amikor valaki elhatározza, hogy beiratkozik egy autósiskolába nagyon helyesen, és természetesen körülnéz a "piacon".
Itt álljunk meg azonban egy pillanatra. Ha valami szolgáltatást szeretnénk igénybe venni mindig csak az árakat, reklámokat nézzük?
Vagy vannak olyan esetek, amikor környezetünkben érdeklődünk elsősorban? Például nőgyógyászt, fogorvost, fodrászt, szerelőt általában nem szórólapokról, újság hirdetésekből választunk.


Nézzünk pár lehetséges választási szempontot:
Árak: Ez a kategória az, ami viszonylagos. Aránylag olcsón kaphatunk jót is, rosszat is, de előfordulhat jó, vagy rossz sok pénzért is.

Közel legyen: Mihez? Munkahelyhez, lakhelyhez, iskolához ?
Jelen helyzetben Budapesten kevés tanpálya van gyakorlásra így ez a szempont többnyire csak az elméleti oktatásnál, lehet előny és esetleg a forgalmi vezetésnél.

Ajánlás: Általában a legkézenfekvőbb, hiszen közvetlen környezetünkben biztos vannak, olyanok, akik rendelkeznek már jogosítvánnyal. (papa, mama, testvér, barát stb.)

Kedvezmények: Vannak értelmesek és korrektek, de ellenkező példa is van bőven.
Ingyen elméleti tanfolyam, ingyen gyakorló órák - ez már gyanús -, hisz miből fizeti az autósiskola a költségeket, ha mindent ingyen ad!


Mi az, amit jó tudni mielőtt beiratkoznánk valamelyik, autósiskolába!
Mindenképpen menjünk el személyesen az iskolába, mielőtt döntenénk.

Kérjünk „Tanulmányi szerződést" és azt tüzetesen olvassuk el. A bonyolult, vagy érthetetlen szerződés olvasásakor kérdezzünk rá hogyan értelmezi az autósiskola ügyintézője, iskolavezetője a leírtakat.
Az egyszerű tartalom nélküli, semmit mondó szerződés elgondolkodtató, mert nem tudjuk hogy a pénzünkért milyen szolgáltatást kapunk. A tiszta, világos, és érthető mindenre kiterjedő szerződés mellett döntsünk, így biztos nem érhet semmiféle meglepetés.

Kérdezzünk rá az ügyfélfogadási időre, a helyére, telefonszámaira már ebből is kiderül hogy komoly megbízható autósiskolával van dolgunk. A megbízható autósiskola minden munkanapon és egész nap az ügyfelek rendelkezésére áll. Ez nagyon fontos, mert bármikor a segítségünkre tud lenni, tanácsokkal láthat el a problémákat azonnal orvosolni tudja.

Nézzük meg lehetőség szerint a tantermet, kérdezzük meg hova kell járni elméleti oktatásra (lakásra?, ez is lehetséges) merre fogunk vezetni gyakorolni, merre van a tanpálya, hol kell rendszeresen találkozni a gyakorlás során.

Mindenkiben kialakul ezután egy kép az autósiskoláról vagy iskolákról.

Javaslatunk szerint nem árt érdeklődni, hogy az iskola rendelkezik-e OKÉV számmal. Ez egy olyan regisztrációs szám, ami szerint ez az, iskola igazolta - többek között -, hogy semmilyen köztartozása nincs. Így ezeknél az iskoláknál minimális az esély arra, (hasonlóan, mint egyes utazási irodáknál már előfordult pénzhiány miatt külföldön maradás), hogy pénzügyi problémák merüljenek fel.
Általában az árak és a kedvezmények is konkrétak. Előfordul, hogy az iskolák többfajta árral dolgoznak ugyanazon kategóriák megszerzésére.
Ilyenkor előre, tisztázzuk a részleteket, mert lehet benne a sok „HA". Szinte minden iskolánál van részletfizetési lehetőség, de van ahol részletben többe kerül ugyanaz a szolgáltatás (+ kamat).
Legtöbb háztartásban van gépkocsi, így annak fenntartási költségei már irányt mutathatnak. Más szemszögből nézve a taxik 140 -180 Ft-ért mennek egy kilométert, és maximum megmondhatjuk hova szeretnénk menni és elvisznek minket. A „B" kategóriánál alapképzésben 30 órán keresztül „kezeli" és irányíthatja az autót a tanuló. Városban 21km-t, országúton 40 km-t vezet tanóránként. Lehet számolni, hogy mibe kerülne ha taxival tennénk meg ezt az előírt utat! Az elméleti oktatás minimum 28 órát kell, hogy tartalmazzon („B" kat.- nál) és ma már itt sem az 50 fős tanfolyamok a jellemzőek, hanem a 10-15 fő körüliek.


Jó tanács
Válassza az Intézmény Akkreditált autósiskolákat ott meglepetés nem érheti.

 

Interneten jelent meg ez a kis rövid cikk. Érdemes elolvasni, hogyan ne válasszunk!

Írta: Kovács Károly „frissjogosítványos"

Károly vagyok, azaz Karesz, 17 múltam és imádom az autókat, nekem még nincs - de a fater beígért egyet, így hát belevágtam.

A tandíj 51 ezer - jól hangzik! És még meg is van 4 hét alatt, szóval elrongyoltam. Mindjárt legomboltak 30-at, azaz 30 ezret. Mondták ez regisztrációs díj, meg terembérleti díj, meg vizsgadíj, meg vizsgaügyintézési díj. /lesz belőle 10, 10-szer 800 forint + vizsgadíjak/ mert ennyiszer buktam: 2-szer kreszből, 4-szer rutinból, 4-szer forgalomból, - de ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval beiratkoztam. Hipergyorsnak indult - gondoltam hamar lezavarom. A kresz-tanfolyam az is volt. „Itt egy CD, otthon beteszed, kattintasz, időt nyersz, szombat reggel 7-kor korrepetálunk,de úgy sem lesz rá szükséged"... mint kiderült lett volna. Na de meg van! - mármint a kreszvizsga.

Közben dömpingárú lettem. Már három hónapja várok kocsira és suliba járok, hogy ez miért érdekes? Mert a tandíj csak délelőttre igaz, amikor suliban vagyok, kettőtől vagy hétvégén már 50 %-kal több. Végül is megoldom, lógni sem kell annyit, mert a 2 órát valahogy lenyomják 1 óra alatt, azt meg észre sem veszik a suliban. Azt mondják az úgy van, ha nagy a forgalom akkor hosszabb az óra, úgy 35 perc, ha meg kicsi akkor kb. 20 perc,Te érted ezt? Meg, hogy mindenki így csinálja... Persze nincs gáz... én sem hittem, hogy kettőt vezet 1-et fizet - csak jól hangzott.

A gáz a 30 óra után van, brutál inflációs lesz. 1000-ről felszalad 3.000-re, ha nem „teccik" csá... a Főnökre /értsd: oktató/ úgyis várnak még 70-en, vagy három hónapja! De van egy gyorsabb megoldás is, vigyek 50 rugót, ennyi kell mert kurva béna vagyok, ez tisztán „láccik", már négyszer buktam rutinból, négyszer forgalomból /a vb-k: értsd vizsgabiztos/ ennél nem adják olcsóbban, de érthető nem?

Elkezdtem számolni:
- vezettem 30 húszperceset 51.000-ért,
- fizettem a kresz CD-ért 27.000-ret,
- regisztráltak 5.000-ért,
- pótvizsgáztam 52.880-ért,
- megvették a 'jegyet" rá 8.000-ért,
- vezettem a 3.000-es pótból 30-cat 90.000-ért,


Megjegyzem, itt néha megvolt a 40 perc is. Közben megtudtam, hogy ennek kb. 50-nek kéne lenni, de mióta zsebbe nyomom a pótokat, úgy látszik a Főnök kicsit többet szeret velem lenni. Néha próbál jópofizni - a félév alatt - mert már azóta próbálok megtanulni vezetni legalább kétszer eltalálta a keresztnevem.

Károlynak hívnak, de szólíthatna Karesznak is. Voltam mukifej, kiscsávó, tanonc, de a kisöcsémet utáltam a legjobban. Pedig már majdnem családtag lettem, - fél év nagy idő! Ismertem a nagynénit a csirkéivel - országúti fedőnév alatt szombatonként bedobtuk őket a fény utcai piacra. A feleség volt vagy 120 kg - nehezen mozgott, de mindig intézett valamit. A Főnök azt mondta, jó lesz az nekem, legalább megtanulok parkolni, meg az élethez türelem is kell... ezt meg akkor mondta, ha a muter 40 perc után sem került elő. A kutyát is ötször kellett vinni orvoshoz, 2-szer oltani, 3-szor meg bezabált valamit. De a lányuk az tuti volt, mikor beült holtra izzadtam magam. 1 métert sem volt hajlandó gyalog menni. Mobil csörren, mi gázt adunk, cica beül, én leizzad. Mire a Főnök: „húzzál kesztyűt kisöcsém, meg hozzál kispárnát ha így izzadsz, mint a ló... hogy fogjam meg utánnad a kormányt?

Most tartok a 4-dik bukásnál forgalomból. Ennyire béna lennék? De ez az 50 rugó mégis csak brutál. Már leraktam 234 ezret - Úristen még kimondani is iszonyú, igaz 10-et azért spóroltam, mert nem mentem el a szombat reggeli 7 órás korepra, így a teremhasználat kimaradt.

Döntöttem! Elhagyom a Főnököt. Nem sértődött meg, csak a vállát vonogatta, elém tolt egy valami hosszabb lapot, hogy itt írd alá a 30 órát, azt csá... rá úgy is várnak 70-en - legalább 3 hónapja.

Bementem a központba valami papírféléért, itt nagyon utáltak, azt mondták, hogy mit ugrálok, ők a legjobbak! Nézzem meg nekik van a legtöbb tanulójuk, vagy majdnem a legtöbb, mert van, azért akinek több van, ügyesebb, jobban nyomja a reklámot, de azért ők is a toppon vannak. Na, itt derült ki, hogy én leértékelt vagyok, azért is kellett annyit várnom a Főnökre, meg mit ugrálok ennyi pénzért. De most felértékeltek, vagyis én akciós vagyok, de mert el akarok menni már nem vagyok akciós, és nézzem meg, hogy a rendes ár az 100 ezer forint és csak az akciósoknak 51, tehát csak akkor adják oda azt az izé papírt ha kifizetem a 49 rugót, meg különben is aláírtam a szerződésben.

Na ezt beszoptam, lehet, hogy mégis visszamegyek a Főnökhöz.

Főnök flegmán fogad, „na ugye megmondtam! Minek az életet komplikálni."

5-dik vizsga, úgy hívják bizottságos. 2 fószer ül a nyakadon. 50 rugó a Főnöknek - persze megbuktam. PÁV meg minden, újabb 13 rugó. A Főnök azt mondta,2 fószer az 2 pénz, én meg csak 1-re adtam, de nyugodjak meg a PÁV után kezdjük előlről. Nem nyugodtam meg. PÁV /értsd alatta: pályaalkalmassági vizsgálat/ 2 hónap múlva - hiába sok a kuncsaft - de gond nélkül megvan.

Hívom a Főnököt, nagyon elfoglalt, sok a Tanuló, - azért a baráti kapcsolatra tekintettel beszorít nekem 10 negyvenpercest a 3 ezresből, mert vizsga előtt mégis kéne.

A vizsga: jattolás /értsd: kézfogás/, remeg kezem-lábam - elindulunk. Szerintem egész jól megy, hisz vezettem már vagy 80 órát, igaz ha 50 percben számolunk csak 40-et, azon az ízé papíron meg csak 30 van, de hát vizsgáztam már 13-szor, rutin az van, szóval megcsináltam.

VB gratulál, elmegy. Főnök rám kacsint, na ugye megmondtam! Működik a dolog Károly! A döbbenettől megmerevedtem: A keresztnevemen szólított!

Konklúzió: ha nem hiszed, járj utána! - de ne az iskolákat kérdezd, hanem ismerőseidet, Ők megadják az IGAZ választ! - ha merik!
Sok szerencsét!

Kovács Károly /Karesz/
„frissjogosítványos"

Az ATI Oktató Kft. autósiskolánál ilyet biztos nem fog tapasztalni, erre garanciát vállalunk!


2022.január 28.

Ma
Károly, Karola
névnapja van

Rólunk írták

Horváth György szakoktatót kiváló oktatónak tartom. az iskolát ajánlom másoknak is!
Kiváló oktatók, kiváló járműpark!
Küldöm majd az Öcsémet is!
Iskolát váltottam a rutin vizsga után. Amikor ide bejöttem kész fellélegzés volt a korábbi helyem után. Rugalmasak, megbízhatóak, minden rendbe volt. Köszönöm szépen.
Nekem minden nagyon tetszett. Az oktatás minden szinten érthető, mindenre kiterjedő volt, az órákat könnyen az időrendembe tudtam illeszteni. Fiatal, jó fej csapat, másoknak is ajánlani fogom.
Évtizedek óta működő autósiskola. Megbízhatóságot mutat. Burkus Péter
Ide járok tanulni, vezetni. Már az megfogott az iskolában, hogy a jelentkezésemkor rendkívül kedvesek, előzékenyek voltak. Az elméleti oktatás is részletes volt, ezért már az első KRESZ vizsgán átmentem. Szerencsémre, egy rendkívül, jó fej oktatót fogtam ki, aki rendkívül türelmes velem, nem üvöltözik, nem szitkozódik...mint ahogy más oktatókról hallottam más iskolában. Igaz, azóta, hogy elkezdtem a tanulást, a város másik felére költöztem, s arra is van néhány, közelebbi autós iskola, de eszem ágában sincs váltani, inkább utazom. S mindez az oktatómnak köszönhetem. Tudom, nagyon izgulós s stresszes vagyok, ez amolyan vizsgadrukk, de soha nem éreztette velem a türelmetlenségét. Ha megszerzem a jogosítványt, tudom, hogy akkor is visszatérő vendég leszek, mert jó a társaság.:) Hattyasi Ilona
Mindenkinek csak ajánlani tudom!!! És fogom is!!!
A tájékoztatás, a segítőkésség maximális, és emberileg is igen pozitívum, amivel a mindennapi ember a mindennapokban igen ritkán találkozik, ezt utólag is köszönöm Julikának. Burkus Péter
Nagyon hangulatos, baráti jó viszonyok kialakítása jellemző az iskolára. Segítőkészség maximalítását tapasztaltam!
Mindig elsőre átmentem az oktatás kitűnő! Hajrá!
A gyakorlati oktatással különösen elégedett voltam. Szerintem nagyon magas színvonalúan lettem oktatva ezen a téren. Ezt az is alátámasztja, hogy a családomból nem elsőnek választottam, hogy ide jöjjek.
Az a tapasztalatom, hogy minden oktató jó. Kiváló tanárok és mindig nagyon figyelmesek a tanulóval is. Akárhányszor, ha vezetni jöttem nem egy kötelességként, hanem egy élményként éltem meg.
Az iskolával szintén elégedett voltam. Jó kiemelkedő az oktatás, minden buktatóra felhívják a figyelmet! A tájékoztatás is teljesen megfelelt. A légkör szuper az oktatók igazi szakemberek! Erdli Zsuzsanna
Panni barátnőm kijelentette, hogy ide kell járnom! Julika egy imádni való teremtmény, mást nem tudnék elképzelni a helyén!
Nekem minden tökéletes volt!
Minden tökéletesen megfelelő volt, különösen a gyakorlati oktatóm.
Más iskolától jöttem át az ATI-Oktató Kft.-hez. A két iskola között ég és föld a különbség!
Mind a gyakorlati, mind az elméleti oktatás elegendő volt számomra, hogy elsőre letegyem a vizsgáimat!
Meg vagyok elégedve az autós iskolával! Nincs rossz tapasztalatom. Jó fejek az emberek az autósiskolában!
Teljesen elégedett vagyok.
Mindennel tökéletesen meg voltam elégedve.
Nyugodt szívvel ajánlom minden leendő autóvezetőnek.
Mindennel megvoltam elégedve!
Isteni!
Köszönöm a kedves, udvarias oktatást, amik az elméleti és gyakorlati oktatást egybevéve, maximálisan biztosították azt, hogy elsajátítsam a gépjárművezetést. Köszönöm: Dr Váczi Piroska
Köszönöm a hozzám való bizalmat, maximálisan megvagyok elégedve az iskola szakmai felkészültségével.
Köszönöm szépen a színvonalas és pontos oktatást! Nagyon élveztem.
Nagyon elégedett voltam mindennel. Örömmel jártam az iskolába és még nagyobb örömmel vezetni. Köszönet az oktatómnak és sok sok szépet kívánok neki.
Köszönök mindent, mert visszaadtad az önbizalmamat.
Csak így tovább, mert nagyon jó itt lenni és tanulni! (Kár, hogy levizsgáztam és nem jöhetek többet!)
Nagyon megvagyok elégedve az autósiskolával! Üdv: Kiss István
Kiváló volt mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatás. Az oktató nagyon alaposan megtanította a helyes járműkezelést és közlekedési gondolkodást. Rugalmasan kezelte az időbeosztást. Vezetés közben türelmes volt és mindig megbeszéltük a hibákat.
Minden tökéletes volt! Köszönöm!
Az oktatóm kiváló ember és tanár. Nagyon türelmes volt velem szemben. Az oktatást mindig becsületesen és lelkiismeretesen végezte! A szívembe zártam ezt az autósiskolát. Kovács László
Az ügyintézés megfelelő volt, mindig megértő és kedves viszonyulást tapasztaltam.
Mindig minden körülmények között meg voltam elégedve az oktatómmal.
NINCS ÁTVERÉS!!!!!!!!!!!!!!! Nem hitegetnek. Oktatnak! Megbízható autósiskola, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Balla László nagyon közvetlen, türelmes, felkészült oktató. Mindenben segített, mellesleg a stílusa lehengerlő, az órák élvezetesen teltek vele. Mellette nem lehet unatkozni (de, ha olyat csinál, az ember kőkeményen odamondja)! „Kiérdemelné az év oktatója címet!!!” Köszönöm, hogy ilyen jó tanárom voltál. Erdli Zsuzsanna
Csak így tovább
Csak így tovább, ha lehetőségem lesz rá mindenképpen ajánlani fogom ismerőseimnek, barátaimnak.
Maximálisan elégedett vagyok az elmélettel és a gyakorlattal is. Köszönettel!
Jól éreztem magam a kedves kiszolgálást (Julika)! Ajánlani fogom az iskolát másoknak is.
Elégedett vagyok az autósiskolával. Csak ajánlani tudom.
Teljes mértékben korrekt, szakszerű oktatás folyik, amit alátámaszt az is, hogy minden vizsgám elsőre sikerült.
Példát vehetne sok autósiskola az ATI- Oktató Kft-től!
Színvonalas, barátságos, rugalmas és minden, ami jó! Az ügyintézés remek!
Teljes mértékben elégedett vagyok az oktatás színvonalával. Kedvesen és figyelmesen foglalkoznak a tanulókkal.
Érdemes belevágni és megtapasztalni a vezetés élményét!
Gyakorlati foglalkozások gyakorisága? Szuper jó! Meg van-e elégedve a gyakorlati szakoktatóval? Nagyon! Kiváló oktató! Rendkívül színvonalas az iskola, kiváló családias a környezet, nagyon jól éreztem magam, hiányozni fog.
Az iskolával teljesen meg vagyok elégedve, nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. Én is csak ajánlani tudom, főleg az oktatómat, mert egy kedves birkatürelmű ember, aki mellett öröm volt megtanulni vezetni.
Az oktatás során igyekeztek minden hibát kiküszöbölni a vezetésemben. Az elméleti órák során minden kérdésemre megfelelő választ kaptam. Törekedtek arra, hogy vizsgáim első alkalommal sikeresek legyenek és ez így is történt.
Nagyon meg voltam elégedve

Hírdetés

Nincs ideje részt venni a KRESZ
tanfolyamon, használja e-learning
képzésünk bárhol a világon.
Nincs szükség(e) másra, mint:
  • 1 számítógépre
  • és internetkapcsolatra
eXTReMe Tracker